Change Language
Een derde Nederlandse werknemers eet warm op het werk - Eurest Food

Keep up to date with
the latest news...

Nieuwsbericht

Een derde Nederlandse werknemers eet warm op het werk

Eurest |  januari 2016

pha047000098_7

Een op de drie Nederlanders eet wel eens warm op het werk, waarvan 15 procent aangeeft dat dit meer regel dan uitzondering is. Als voornaamste reden voor het nuttigen van de warme maaltijd wordt het besparen van tijd genoemd, gevolgd door het gemak en geen zin om thuis nog te koken. Dat blijkt uit het onderzoek van Eurest naar lunchtrends op de werkvloer.

Bij vrouwelijke werknemers speelt gezondheid een grote rol in het kiezen voor een warme maaltijd. Een op de drie vrouwen die met enige regelmaat kiest voor een warme maaltijd, geeft aan dit te doen om zo gezonder te eten.

Duurzame voeding tijdens lunch steeds belangrijker
Ook duurzame voeding blijkt een trend bij de lunch op het werk. Twee derde van de werknemers vindt het belangrijk dat de etenswaren duurzaam zijn geproduceerd. Toch is bijna de helft daarvan niet bereid om hier meer voor te betalen. 40 procent geeft aan wel meer te willen uitgeven, maar niet meer dan 10 procent van het hele bedrag. Van alle ondervraagden houdt 16 procent de hand op de knip, omdat ze de beweringen over duurzaamheid op de etiketten niet geloven.

Ondanks de behoefte aan duurzaam geproduceerde voeding, blijkt uit het onderzoek dat dit bij een op de drie bedrijven niet wordt aangeboden.

Terug naar het nieuwsoverzicht