Change Language
Eurest laat gasten 17% gezonder eten - Eurest Food

Blijf op de hoogte van
het laatste nieuws

Nieuwsbericht

Eurest laat gasten 17% gezonder eten

Eurest |  mei 2015

Healthy food

Het Know Your Food programma van bedrijfscateraar Eurest heeft ervoor gezorgd dat werknemers gezondere keuzes maken tijdens de lunch. De afname van producten die gelabeld* zijn als ‘gezond’ is met ruim 17% toegenomen. De verkoop van ongezonde producten is met 3,9% afgenomen. Dat blijkt uit een analyse van de verkoopcijfers van voor en na de start van het programma.

Eurest heeft het Know Your Food programma geïntroduceerd om werknemers bewuster te maken van wat zij eten, zodat ze zelf een bewuste keuze kunnen maken. Voor de start van het programma gaf tweederde van de medewerkers aan dat zij graag meer informatie wilden ontvangen over gezonde voeding. Hans Gijsen, productmanager bij Eurest: ‘Medewerkers met een gezondere levensstijl hebben meer energie en presteren beter. Voeding is daarin heel belangrijk en wij kunnen daarin flink bijdragen. Niet alleen door gezond eten aan te bieden, maar vooral door uit te leggen wat gezond eten is.’ Een jaar na de start van het programma voelt 70% van de medewerkers zich fit en vitaal. Voor de start van het programma was dat 63%.

Mooie salades voor een hogere afname
De hogere afname van producten is volgens de locatiemanagers van Eurest onder andere te danken aan de betere presentatie van gezonde producten. Maar ook de informatieborden en flyers die gasten uitleg geven en de productbordjes met voedingswaarden per gerecht dragen er aan bij. ‘We zien dat werkgevers graag willen dat medewerkers gezonder gaan eten. Maar mensen bepalen zelf wat ze eten. Ongezond eten niet meer aanbieden heeft dan geen zin en is te betuttelend. Hiermee laten we zien dat bewustwording wél werkt’, aldus Gijsen. Naast het stimuleren van gasten om gezondere producten te kiezen, zorgt Eurest er ook voor dat gasten onbewust gezonder eten. Jaarlijks wordt de totale menucyclus gezonder gemaakt, bijvoorbeeld door minder zout en/of minder calorieën in de producten te verwerken.

* De labeling van de voeding is gebaseerd op de hoeveelheid groente en fruit, toegevoegde suikers, vezels, goede vetten, calorieën en natuurlijke ingrediënten.

Terug naar het nieuwsoverzicht