Change Language
We houden de hand op de knip tijdens de lunch - Eurest Food

Blijf op de hoogte van
het laatste nieuws

Nieuwsbericht

We houden de hand op de knip tijdens de lunch

Eurest |  oktober 2014

Lunch

Vergeleken met hun Europese collega’s spenderen Nederlanders het liefst zo min mogelijk in de lunchpauze. Waar Spanjaarden ruim 6 euro neertellen voor een broodje, blijft het voor de gemiddelde Nederlander bij 2,63 euro. 57% van de Nederlanders koopt liever helemaal niets en neemt lunch mee van thuis. Dit blijkt uit onderzoek van Eurest naar het eetgedrag van werknemers in zeven Europese landen.

Het onderzoek ‘Eating at Work’ werd afgenomen onder duizenden werknemers in Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Groot-Brittannië, Ierland en Nederland. Nederlanders nemen de kortste lunchpauzes, namelijk 28 minuten. In Spanje nemen werknemers bijna een uur (54 minuten) pauze.

Kosten belangrijker dan gezondheid
Als het aankomt op de keuze voor een bepaalde lunch, verkiezen Nederlandse werknemers de kosten boven de gezondheid van het product. Nederlanders selecteren hun lunch achtereenvolgens op kwaliteit/versheid van het product, waar voor je geld en als laatste de gezondheid van het product.

Voor een broodje in de lunchpauze betalen Nederlanders gemiddeld 2,63 euro. Alleen de Tsjechen betalen minder (2,36 euro).

De top 5 landen die het meest betalen voor lunch

 1. Spanje  €6,28
 2. Frankrijk  €5,31
 3. Republiek Ierland  €4,03
 4. Duitsland  €3,87
 5. Noord-Ierland  €3,80

Meer weten over de wensen van Nederlandse werknemers? Bekijk de overige resultaten van ons onderzoek naar lunchen op het werk.

Terug naar het nieuwsoverzicht